Saturday, June 6, 2009

lame tak update..rindunyeee

3 jam lepas lahir

gambo adik n kakak

Emm... mesti lama korang tunggu aku update gambo baby miera kan.. ialah.. sejak ader miera..nie.. bukan senang mama nak handle sume2.. pagi2 buka mata jer.. nampak miera.. miera bgn nak susu..nak..tu laa nak nielaaa..kadang tu baru nak buka mulut nak makan dia eeekkeeekkee.. nak susu lagi..sabor kan.. sebab dah lama x ader baby.. biler mula blk nak bgn pagi 2 jam sekali.. tu .. wahhh memang menguji kesabaran..tu belum lagik nak layan kakak dia.. asyik moody jer.. sejak ader adik.. tulaa dah lama sgt x dapat adik..
sepanjang dalam pantang nie macam2 terjadi..

1) 5 hari dalam pantang amiera kena kuning.. masuk wad kat hospital klang.. 2 hari miera dok bawah lampu,

2) 12 hari dalam pantang.. miera kena demam panas.. waaa waa nie yg paling membimbangkan.. masa kakak x penah jadi camnie.. pagi tu masa nak mandikan dia.. raser badan miera panas.. aku terus letak kain basah kat kepala dia dan satu badan dia.. ptg tu gak aku g klinik nak tau camner keadaan dia, rupanya demam miera tinggi gak 39.3 gak.. aku dah risau.. doc suh aku bawa miera g hospital besar, cepat2 aku tel. hubby bgtau keadaan miera, ptg tu kami g hospital tanjung karang, sebab hospital tu yg paling dekat dgn umh mak aku, sampai hospital aku kena tunggu 5 jam tuk tau keputusan darah miera, bayangkan laaa camner aku kena tunggu lama kat sana, doc bagtau dia tak boleh nak terima miera kat hospital tu, mlm tu gak pihak hospital hantar aku ngan miera ke hospital sungai buloh, nak tau.. buat pertama kalinya dalam hidup aku kena naik ambulans, di hospital sungai buloh diaorang dah uruskan semua, aku sampai kat hospital sg. buloh jam 1.50 pagi, pagi tu gak miera diletakkan di bawah jagaan jururawat..sepanjang aku kat hospital cumer doa dan harapan aku jer nak miera sembuh, panas badan miera turun naik, tu yg buat aku risau, doc ada bgtau aku, yg dia nak amik air tulang belakang miera kalo ader jangkitan.. waaawaa nie yg buat lagik risau.. kawan2 yg ader kat situ sumer bgtau aku jgn buat, aku pn x tau mana satu aku nak dengar, ujian darah ngan air kencing miera ok x der jangkitan jadi aku x laa risau sgt, sampai yg ke-3 doc bagtau demam miera dah ok, jadi aku harap2 hari tu aku boleh blk umh, alhamdulillah.. hari tu doc. bgtau yg miera boleh balik umh.. ya alllah tuhan jer yg tau betapa aku syukur sgt miera x der ape2...

3) hari nie miera dah berumur 36 hari.. miera makin sihat dah montel...dah pandai nak ajak mama borak2.. heehee

berat masa lahir = 3.29 kg
berat 12 hari = 3.4 kg
berat 21 = 3.5 kg
berat 32 hari = 4.3 kg , panjang 55 cm

meh kiter layan gambor baby sepanjang 1 bulan nie


3 hari

5 hari - nampak kuning sikit kan


balik dari hospital klang

masa kat hospital sg. buloh, tangan tu tuk masuk ubat antibiotik


17 hari - samer muka mama tak

18 hari

cukup 1 bulan


31 hari
32 hari -tido cam budak besor jer


video

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin